Underhåll din båt under vintern

Alla som någonsin ägt en båt vet säkerligen om hur mycket tid som krävs till underhåll under vintersäsongen. För att båten ska vara sjöduglig och i gott skick behöver du lägga ner många timmar på båten. Äger du en träbåt behöver du lägga ner ännu mer tid än på en plastbåt.

Du bör slipa eller skrapa botten på båten efter varje säsong för att få bort gammal bottenfärg och eventuella snäckor och alger. Ju bättre jobb du gör desto bättre kommer den nya färgen att fästa. Bottenmåla gör du bäst i att göra på våren precis innan du sjösätter båten.

För att säkerställa att motorn fungerar bra under nästa säsong behöver även den få sig en genomgång. Har du inte kunskapen själv gör du bäst i att låta en expert gå igenom den noggrant. Du vill inte få motorfel när du är ute på havet.

Hitta allt du behöver till din båt på nätet

Oavsett vad du behöver till din båt för att underhålla den på bästa sätt, hittar du allt för din båt på nätet. Det är mycket billigare än i en vanlig affär och de har öppet dygnet runt. Du kan således shoppa precis när du känner för det.