Omni nyheter

Omni Nyheter är en nyhetstjänst som började som en mobil nyhetsapp och än idag dominerar de bland nyhetsläsning i mobilen. Omni grundades år 2011 av Markus Gustafsson, idag chefredaktör, och Ian Vännman och lanserades år 2013.

Navigera bland världens nyheter

Omni ingår i Schibstedkoncernen som även äger Svenska Dagbladet och Aftonbladet. Tjänsten hjälper nyhetsläsare att snabbt navigera bland världens nyheter genom att sammanfatta vad olika nyhetssidor skriver om aktuella händelser. En kort notis om varje nyhet följs av länkar till olika nyhetssidor så att läsaren kan läsa vidare. I mobilappen kan läsaren ställa in preferenser och skapa den perfekta blandningen av de olika nyhetskategorierna, till exempel utrikes, inrikes, sport och ekonomi.

Snabba nyheter i mobilen för nyhetsälskare

Omni lanserades som en mobilapp med syftet att hjälpa nyhetsälskare att enkelt hitta bland världsnyheter och aktuella händelser. Idag har tjänsten även levererats som vanlig webbplats men det är tydligt att tjänsten fortfarande dominerar bland mobila nyhetsläsare. Målgruppen är nyhetsälskare och källkritiska, det vill säga de som gillar att läsa nyheter från flera olika källor för att bilda sig en bred uppfattning och perspektiv. Tack vare Omni kan du snabbt få en sammanställning av nyheter direkt i mobilen där varje nyhet inleds med en kort notis från Omnis redaktörer följt av länkar till olika nyhetssidor som skriver mer om nyheten.

Annonsfinansierad och prisbelönad

Omni är en tjänst som är helt annonsfinansierad. Majoriteten av annonsintäkterna kommer från så kallad native advertising, det vill säga annonser som ser ut som det övriga innehållet i appen och på webbplatsen. Läsarna är inloggade i appen och registrerar intressen och profil, vilket gör att Omnis annonsörer enkelt kan rikta sig till rätt målgrupp. Ännu har Omni inte lanserat någon betalversion och verkar heller inte ha planer på det. Omni fortsätter att vara i framkant när det gäller mobila nyheter och har vunnit många priser för sin innovativa strategi. Bland annat har Omni blivit utsedd till ”Europas bästa nyhetstjänst i mobilen” av European Digital Media Awards.